bejegyzes_bianco
október 14, 2020 Egyéb, Főoldal, Hírek

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Közlöny 221. számában megjelent a 36/2020. (X. 8.) ITM rendelet a „ A Koordináló szerv által fizetendő hulladékgazdálkodási szolgáltatási díjról szóló 13/2016. (V. 24.) NFM rendelet módosításáról” (továbbiakban: Rendelet), melynek hatályba lépése 2020. október 13. napja.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Rendeletben rögzítetteknek megfelelően az esetleges igényeik benyújtására 2020. október 28-ig van lehetőségük. Amennyiben a Rendelet alapján igénnyel élnek, úgy kérjük küldjék meg számunkra a jogszabályban meghatározott, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátása során elkülönítetten gyűjtött és a vegyes hulladék kezelése során keletkezett hasznosítható hulladék ártalmatlanításának és a hulladék rekultivációs céllal történő kezelésének mennyiségét, az NHKV által kiadott ártalmatlanításhoz való hozzájárulást, valamint az alátámasztott költségigényüket a 2017-2019 évekre vonatkozóan, annak érdekében, hogy az elszámolási folyamat gördülékenyen megtörténhessen.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Rendelet szabályai alapján kizárólag a fenti határidőn belül jogosultak igényt benyújtani, ezt követően további igények alapján kifizetésre nincs jogszabályi lehetőség.

Jelen tájékoztatásunk kizárólag a jogszabály módosítására vonatkozó figyelemfelhívás, a 13/2016. (V. 24.) NFM rendelet (továbbiakban: Díjrendelet) alapján kifizetés pontos feltételeit a Díjrendelet 2020. október 13. napjától hatályos rendelkezései tartalmazzák.
Esetlegesen felmerülő kérdéseiket a hasznosito@nhkv.hu e-mail címre küldjék meg.

Tisztelettel,
NHKV Zrt.