bejegyzes_bianco
december 7, 2019 Főoldal, Hírek

Faültetésben vettek részt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) munkatársai a Legyen Rengeteg! Egyesület önkénteseivel. A társadalmi szerepvállalás keretében megvalósuló akcióban a biodiverzitás megőrzése volt az egyik cél.

A hulladékgazdálkodás országos koordinálásáért felelős cég vállalta, hogy összekapcsolja a civil szervezetet a közszolgáltatásért felelős céggel, kijelöli a lehetséges helyszíneket és segíti az alapanyagok beszerzését.

Az együttműködésnek köszönhetően került sor novemberben a Dél-Kom Nonprofit Kft. barcsi telephelyén több mint 350 fa és 20 cserje elültetésére az NHKV Zrt. munkavállalói, a Legyen Rengeteg! Egyesület önkéntesei, a Dél-Kom Kft. és a Seres Kft. munkatársai részvételével.

A Legyen Rengeteg! Egyesület az ültetés előtt erdész segítségével kijelölték azokat az őshonos növényeket (tölgy, nyír, vadkörte, madárcseresznye, hárs, vadrózsa, homoktövis), amelyekkel a zöldítés megvalósítható. A válogatás során döntő szempont volt a biodiverzitás, azaz az élővilág sokféleségének megőrzése.

A Dél-Kom Kft. a terület mellett komposztot és locsolóvizet is biztosított a sikeres telepítéshez. A Seres Kft. talajfúró gépet bocsátott az önkéntesek rendelkezésére.

Az NHKV Zrt. fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodást és a társadalmi felelősségvállalást, ezért döntött úgy, hogy nemcsak szakmailag támogatja, hanem aktívan részt is vesz az akcióban. Az akció egy sorozat első állomása volt, országszerte több hasonló program várható.