4
szeptember 22, 2016 Hírek, Rendezvények, Sajtó

Az Ózon Világnapja alkalmából, 2016. 09.16-án az NHKV Zrt. és az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. (EH Kft.) közös szakmai napot tartott Karcagon, az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. telephelyén.

2

Az NHKV Zrt. nevében Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató mondott beszédet, aki hangsúlyozta a karcagi beruházás fontosságát, valamint azt, hogy az innovatív technológiának köszönhetően ez a környezetbarát üzem károsanyag-kibocsátás nélkül, a lehető legkevesebb energia felhasználásával dolgozza fel az elektronikai hulladékot.

Ezt követően felolvasták Dr. Fazekas Sándor miniszter köszöntő levelét, melyben a Földművelésügyi Minisztérium vezetése nevében méltatta a környezetbarát technológiát felhasználó gyár létrehozását és az ott folyó hulladékhasznosítási munkát.

1A köszöntőbeszédeket tematikus, szakmai előadások követték, melyeken az ózon és a freon kapcsolatával, a hulladék hasznosulásának és a hulladékfeldolgozásnak a környezetre gyakorolt hatásaival kapcsolatban cseréltek gondolatokat a szakma képviselői, többek között Búsi Lajos, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség főigazgatója.

A nap záróakkordjaként együttműködési megállapodás került aláírásra az NHKV Zrt. és az EH Kft. részéről.

A rendezvényen jelen voltak a szakmai szervezetek képviselői mellett a helyi és területi szervek vezetői, így különösen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a karcagi önkormányzat megbízott képviselői.
Az Ózon Világnapjának és a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása, valamint e kettőnek az egymásra gyakorolt hatása szempontjából a karcagi gyárlátogatással és az együttműködés szorosabbra fűzésével fontos előrelépés történt a hulladékhasznosítás és -feldolgozás terén.

3 5