Kismértékű adatvédelmi incidens

Sajnálattal értesítjük Ügyfeleinket, hogy 2019. április 5. és 2019. április 29. között technikai rendszerhiba miatt a weboldalunkon a „Közszolgáltató kereső/üzenetküldés a közszolgáltatónak felületen” más is láthatta azt az üzenetet, amelyet az előző felhasználó a közszolgáltatónak kívánt elküldeni. Ezekben az üzenetekben személyes adatok is szerepelhettek, amelyek így mások által is megismerhetővé válhattak.

Összesen 147 esetben az új üzenet beírásakor láthatóvá vált az előző levél szövege, amelyben jellemzően a személyes adatok közül név, cím, e-mail cím, néhány esetben anyja neve, személyi igazolvány száma volt olvasható. A weboldal ezen részének elérhetőségét az észlelést követően 20 percen belül megszüntettük, a hibát javítottuk.

Ebben az időszakban írt üzeneteket a Közszolgáltatók nem kapták meg.

Amennyiben Ön a hiba folytán illetéktelenül jutott személyes adatok birtokába, kérjük törölje azokat!

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Amennyiben a történtekkel kapcsolatban bővebb felvilágosításra van szüksége, adatvédelmi tisztviselőnk a következő elérhetőségeken áll szíves rendelkezésére:

Dr. László Tünde
1036 Budapest, Lajos utca 103.
Tel.: +36 1 999-6767
E-mail: tunde.laszlo@nhkv.hu

Az NHKV Zrt. részére fontos az általunk kezelt személyes adatok biztonsága és integritása. Ha ennek ellenére Ön az NHKV Zrt. adatkezelését kifogásolja, kérem jelezze ezt nekünk.

Tájékoztatjuk, hogy adatkezelésünkkel kapcsolatban közvetlenül a hatósághoz is fordulhat, bejelentésével. (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu).

A fentieken kívül Önnek lehetősége van arra is, hogy adatai védelme érdekében bírósághoz forduljon. Keresetét a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes törvényszéknél nyújthatja be.

NHKV Zrt.